Skapande och bildkonst

Vilken sorts konstnär är du? När frågan kommer så blir det tyvärr inget enkelt svar. Jag kan säga att jag jobbar med bilder, installationer, koncept, designprocesser m.m. Eller att jag undersöker människans behov att uttrycka gränser. Mitt arbete pågår och den röda tråden blir tydligare över tid.

1990-talet handlade ofta om att definiera vad som är design och vad som är konst. Det var begränsande på många sätt. Det var viktigt att välja stil, nisch och manér. En bit in på 2000-talet har tidsandan blivit mer öppen för interdisciplinära arbetsprocesser. Det passar mig, jag blandar gärna och jobbar projektbaserat med olika teman.

Min kunskap är förankrad i bildkonst och modets mekanismer. Hur människor kommunicerar visuellt, både historiskt och i vår samtid. Jag är intresserad av varför vi följer trender och vilka metoder vi använder för att visa tillhörighet. Jag undersöker vad som är orsaken till att vi tycker något är värdefullt och attraktivt.

En annan del av min bakgrund är grundad i hantverksprocesser och materialkunskap. Trä, färg, papper, textil och ett intresse för tekniker som skapar oförutsägbarhet. Jag målar t.ex. gärna med färg som jag blandat själv från grunden med olika emulsioner och färgpulver. Det är spännande att använda material som är omständiga och som förändras över tid. Slumpfaktorer är också kul att jobba med. Jobbar gärna med grafik i olika verkstäder för att hitta nya uttryck.

 

/C.Flink