Hår i glas och video

I projektarbetet på Kungl. Konsthögskolan undersöker jag estetiska gränser med hår som tema. Jag jobbar i grafikverkstan där jag screentrycker grafik och gör peruker ”platta”. Jobbar i filmstudion där jag hänger upp hår i taket och filmar hårets rörelser framför en fläkt. Filmar hår som rör sig i vind och i vatten. Skapar även små glasobjekt där jag använder hår som pressats in i vaxformarna. Som fossila avgjutningar. Experimenterar med att projicera filmerna i glasformerna.

Release

Videon Release visas första gången på Galleri Mejan i Stockholm 2008. Hårsvansar filmas under en fläkt och vinden får håret att dansa. Visas i stort format projicerat på vägg.

Hairy Sushi

Videoinstallationen Hairy Sushi är en skulptur av glas med hårmönster som ser ut som fossiler i relief. Filmer projiceras in igenom skulpturen. Hår har filmats i vatten, badkar och badrumsmiljöer. Titeln anspelar på det som många tycker är värsta platsen att hitta hår, där det absolut inte ska vara; i maten. ”Hår i sushin – någon!?”

Installationen Hairy Sushi har visats på Galleri Mejan och Studio F12 i Stockholm.

2 Kommentarer

Gå med i diskussionen och berätta din åsikt.

Arlindsvara
mars 14, 2015 kl. 2:05 e m

Everyone is your best friend when you are successful. Make sure that the people that you surround yourself with are also the people that you are not afraid of failing with.

Yllisvara
mars 14, 2015 kl. 2:05 e m
– Svar till: Arlind

You’re right!

Kommentera