Hår på tråd

Riktigt äkta hår

Det har varit mycket hår i min konst. Jag har producerat texter, modebilder, grafik, teckningar, glasobjekt och videoinstallationer. Har varit med i reportage och intervjuer på radio för att diskutera människors relation till hår. Varför är det så laddat när kvinnor har hår på benen, eller visar sitt armhålehår…?

Allt startade egentligen med min magisterexamen på Konstfack och ett forskningsprojekt där jag undersökte Kroppslig Arkitektur och relationen till hår i Mode.

Tagelhår på tråd
Hår på tråd av C.Flink 2018

Nu knyter jag hästtagel på tråd. Jag går vidare från de platta screentryckta bilderna i A Hairy Work och gör taktila objekt med riktigt hästhår. Jag knyter fast tagelhåret, ett i taget, på trådar. Det tar sin lilla tid. Det första konstverket Hår på tråd visades på Konstnärshuset i Stockholm 2018. Jobbar vidare med varianter.

/C.Flink

 

2 Kommentarer

Gå med i diskussionen och berätta din åsikt.

Art
mars 14, 2015 kl. 1:49 e m

Great article, this helped me a lot!

John Ive
mars 14, 2015 kl. 1:54 e m
– Svar till: Art

Hey Art,
thank you for your kind words – I will keep the blog updated every week.

– Johny