64357 Dagar

På Konstfack hade vi en kurs om vad som gör att man blir en främling. Jag funderade på varför så många känner utanförskap och blickade bakåt i min egen bakgrund. Vems historia är det som presenteras och vilka representerar den?

Jag lyfter fram sex generationer kvinnor från år 1828 till 2004. Fem porträtt får representera sin plats och tid i historien. Berättelser som tidigare varit männens är nu kvinnornas.

Porträtten är screentryckta på glas och berättar en historia som är 176 år, eller 64357 dagar lång. Porträtten är uppbyggda av små husminiatyrer som anknyter till de platser där kvinnorna har bott. Den faluröda färgen är symboliskt viktig. I installationen hänger porträtten i ögonhöjd så alla porträtten smälter samman till ett enda. Man kan också ställa sitt eget ansikte mellan porträtten och ”bryta” släktledet.

Jag jobbar med konstverket mellan 2004-2009, och gör även sånger, texter och grafiska blad. Jobbar bl.a. i Konstfacks gamla grafikverkstad på Vallhallavägen.

/C.Flink

 

64357 Dagar har visats på Nationalhistoriska Museet Frederiksborgs Slott i Danmark, Akureyri Kunstmuseum på Island, Tikanojas Konsthem KUNSTI Åbo i Finland, Ljungbergmuseet, Dalarnas Museum, Västmanlands läns museum, Konstfack och Grafikens Hus i Sverige. Konstverket uppmärksammades med Brygger J. C Jacobsens Porträttpris 2009. En porträttserie screentryckt grafik förstördes i branden 2014 på Grafikens Hus i Mariefred.

Flinksånger Ona I och Ona II är sånger som komponerats på limamål för separatutställningen, Dalarnas Museum 2006.

Komposition, text, sång: Camilla Flink
Inspelning, produktion, kontrabas: Niklas Billström